Pieczesz własne ciastka, ciasteczka, drożdżówki to duży plus. Słodycze ze sklepowej półki często nafaszerowane są dla naszego zdrowia niebezpieczną chemią, która niestety po wypieczeniu produktu nie znika. Łakocie nie są szkodliwe, pod warunkiem, że skorzystamy z tego dobrodziejstwa raz na jakiś dość odległy czas. A co z kawą i małym co nieco?

Niestety regularne spożywanie słodyczy przyczynia się do nadwagi a w konsekwencji wielu chorób. Warto pamiętać o zdrowym jedzeniu by nie popaść w pułapkę.

Samodzielne wykonanie ciasta lub innego deseru to często duże przedsięwzięcie, jednak wykorzystując dodatki do żywności naturalne jak chociażby naturalne barwniki mamy szansę ograniczyć niebezpieczeństwo w spożywanych potrawach. Mniej cukru, to początek dobrego.

Co może być jeszcze niebezpieczne dla naszego zdrowia? Oczywiście spożywanie napoi gazowanych, słodzonych, kolorowych. Często wręcz niektórzy twierdzą, że pojawia się cała tablica Mendelejewa tylko pod ukrytymi nazwami różnych substancji. Warto przemyśleć swoje zakupy, przecież nasze powietrze i tak jest wystarczająco skażone.